Nördinud migrant süütas Saksamaal pagulaskeskuse (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Saksamaal Bingeni linnas süüdati eelmisel nädalal põgenike majutuskeskus – kui alguses kahtlustati, et tegu on paremäärmuslaste kätetööga, siis hiljem selgusid värsked asjaolud.

Et majaseinale oli soditud ka haakrist, langes süü automaatselt paremradikaalidele. Juhtunust ehmunud kohalikud võimud korraldasid selle peale koheselt uustulnukaid pooldava toetusmarsi.

Nüüd võttis aga kuriteo väidetavalt omaks hoopis samas hoones elanud süürlasest migrant. Politsei andmeil oli 26-aastane süürlane elanud keskused pool aastat ning ta ei olnud rahul sealsete pungil täis majutustingimustega. Mees on nüüdseks vangis, kus uuritakse tema motiive.

Sarnane juhus leidis pühapäeval aset  ka riigi idaosas asuvas Winseni linnas, kus kohalikule varjupaigakeskusele pani tule otsa 17-aastane migrant, kes ise seal ka elas. Keegi viga ei saanud.

Mõlemad uudised suurendavad migrantidevastast meeleolusid tõenäoliselt veelgi. Ainuüksi eelmisel aastal saabus Saksamaale rohkem kui miljon sisserändajat. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles