Prantsuse piiskop tahab paljastada kõik pedofiiliajuhtumid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peapiiskop Georges Pontier, Prantsusmaa piiskopite konverentsi president
Peapiiskop Georges Pontier, Prantsusmaa piiskopite konverentsi president Foto: SCANPIX

Peale puhkenud skandaali, kus üks Prantsuse peapiiskop varjas preestri kuritegusid, tõotas Prantusmaa katolikukirik eile paljastada kõik pedofiiliajuhtumid, kaasa arvatud minevikus varjatud seigad, vahendab The Local.

Piiskopi konverentsil otsustati, et luuakse erilised uurimisüksused, mis hakkavad kannatanute süüdistusi kuulama. Samuti asutatakse sõltumatu riiklik komisjon, uurimaks tehtud süüdistusi.

«Potentsiaalsete kannatajate kuulamiseks ehitatakse igasse piiskopkonda spetsiaalsed kuulamiskongid,» sõnas peapiiskop Georges Pontier, Prantsusmaa piiskoppide konverentsi president.

Põhjalikku uurimist alustati pärast eelmisel kuul toimunud Lyonis asuva piiskopkonna läbiotsimist, et uurida väidetava pedofiilist preestri tegude varjamist.

Samal ajal alustati uurimist teise Lyoni piirkonnas asuva preestri suhtes, kes on tunnistanud enda juhendatud skautide seksuaalset ärakasutamist rohkem kui 25 aastat tagasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles