Riias puhkes Läti okupatsioonide muuseumis tulekahju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia 2014. aastal Läti okupatsioonide muuseumi külastamas
Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia 2014. aastal Läti okupatsioonide muuseumi külastamas Foto: SCANPIX

Riias puhkes täna tulekahju Läti okupatsioonide muuseumi katuse ja viimase korruse lae vahel, teatas päästeamet.

Tuletõrje sai teate tulekahjust kell 11.30. Ametnikke teavitati katuselt tõusvast suitsust.

Kohale saadeti mitu tuletõrjeautot ning kohapeal on ka kiirabi ja politsei. Tuletõrjujad võtsid üles rajatise plekist katuse ning asusid leeke kustutama.

BNS-i reporteri sõnul oli muuseumihoonest väljaspool näha kerkimas suitsu ning selle lõhna oli tunda ka õhus.

Okupatsioonide muuseum on hetkel külalistele suletud ning käivad ettevalmistused selle renoveerimiseks. Muuseumi eksponaadid on toimetatud teistesse rajatistesse. Hoones asuv suveniiripood on veel lahti.

Täiendatud kell 13:42 Tuletõrjujad said kontrolli alla täna puhkenud tulekahju Läti okupatsioonide muuseumi katuse ja viimase korruse lae vahel, teatas päästeamet. Keegi ei ole põlengus viga saanud.

Tuletõrje- ja päästeameti pressiesindaja Viktorija Šembele sõnul saadi põleng kontrolli alla kell 12.25. Tuli oli selleks ajaks tema sõnul levinud pööningu puitkonstruktsioonide ja välisseinani.

Tuli oli levinud 15-20 ruutmeetri suurusele alale, kahjustades katust ja muuseumihoone välisseina, ütles ameti esindaja Artūrs Putrālis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles