Chávez: USA peaks saadikuks saatma Oliver Stone'i

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Hugo Chávez ja filmilavastaja Oliver Stone.
Venezuela president Hugo Chávez ja filmilavastaja Oliver Stone. Foto: SCANPIX

Ühendriikide suursaadiku tagasilükkamise tõttu Washingtoniga taas tülli pööranud Venezuela president Hugo Chávez soovitas USA-l naljatamisi oma esindajaks saata režissöör Oliver Stone'i, näitleja Sean Penni või keeleteadlase Noam Chomsky.

«Loodetavasti nad nimetavad Oliver Stone'i, ma esitan ta; või Sean Penni või Chomsky. Meil on seal palju sõpru,» ütles Chávez telekanalis VTV üle kantud tseremoonial, mispeale tema ministrid naerma puhkesid, vahendas AFP.

Stone'i hiljutine dokumentaalfilm «South of the Border» uuris Ladina-Ameerika vasakpoolseid riigipäid, teiste seas ka Chávezt.

Chávez lükkas augustis tagasi USA president Barack Obama kandidaadi Venezuela suursaadiku kohale, kuna Larry Palmer väitis senatis muu hulgas, et Venezuela varjab oma territooriumil Colombia vasakpoolseid sisse.

Eelmise aasta lõpus keeldus Cháveze valitsus ametlikult Palmerit vastu võtmast, mispeale Obama administratsioon tühistas Venezuela Washingtoni suursaadiku Bernardo Alvarezi USA viisa.

Üleeile vihjas USA välisministeerium, et võib Caracase suursaadiku kohale nimetada uue isiku, sest nüüdseks töö lõpetanud senati koosseis ei kiitnud Palmerit sellele kohale heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles