Galerii: meeleavaldajad nõuavad uut Iraagi valitsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraagi pealinnas Bagdadis asuva parlamendihoone ees jätkuvad protestid ning šiiidist vaimulikku Moqtada Sadri toetavad meeavaldajad on pannud püsti telklaagri.

Eile tungisid protestijad valitsusasutuste ja välissaatkondade koduks olevasse nn Rohelisse Tsooni. Julgeolekujõud kasutasid pisargaasi ja kuulda oli ka laske, kuid suuremat vägivalda ei järgnenud.

Meeleavaldajad on vihased viivituse peale, mis kaasneb uue, peamiselt tehnokraatidest koosneva valitsuse ametissemääramisega. Sajad inimesed jäid parlamendihoone ette ka täna hommikuks.

Moqtada Sadr esitleb end oma toetajate jaoks kui meest, kes suudaks lõpetada korruptsiooni ja teha lõpp riigi sektantlikule killustatusele. «Ma seisan täna koos rahvaga – mitte kellegi teisega – ja boikoteerin kõiki poliitikuid, välja arvatud neid, kes tahavad tõelisi reforme,» vahendab BBC Najafi linnas asuva Sadri sõnu. Ta ootab enda sõnul «suurt rahvaülestõusu ja revolutsiooni, mis teeks lõpu korrumpeerunute marsile». 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles