Amnesty International: tingimused Iraagi vanglas on šokeerivad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iraagi võimud hoiavad süütuid terrorikahtlusaluseid sageli kohutavates tingimustes ja neil puudub juhtumite menetlemise võime, väitis esmaspäeval inimõigusorganisatsioon Amnesty International.

Amnesty delegatsioon eesotsas peasekretär Salil Shettyga külastas laupäeval Bagdadist läänes Amriyat al-Fallujah´s, asuvat kinnipidamiskeskust.

«Külastasime Amriyat al-Fallujah kinnipidamiskeskust, kus hoitakse kuude kaupa umbes 700 terrorikahtlusalust,» ütles Shetty Bagdadis ajakirjanikele. «Tingimused, milles neid hoitakse, on üsna šokeerivad, kinnipeetavatel ei ole ruumi isegi pikali heita. Tualett on samas ruumis, toit on minimaalne, tingimused jubedad.»

Amnesty kriisinõuniku Donatella Rovera sõnul on Iraagi terroritõrjejõudude kinnipidamisasutustes juhtumite menetlemiseks vaid neli uurijat.

Amriyat al-Fallujah asub Iraagi lääneosas Anbari provintsis, kus Iraagi julgeolekujõud võitlevad alates 2014. aastast Islamiriigi pühasõdalastega.

Amriyat al-Fallujah asub IS-i käes olevast Fallujah' linnast 30 kilomeetrit lõunas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles