Lavrov ja Kerry kutsusid Süüria vaenupooli relvarahust kinni pidama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry Vene ametivenna Sergei Lavroviga.
USA välisminister John Kerry Vene ametivenna Sergei Lavroviga. Foto: Sputnik/Scanpix

Vene välisminister Sergei Lavrov ja USA välisminister John Kerry kutsusid telefonivestluses Süüria vaenupooli relvarahust kinni pidama, teatas Vene välisministeerium esmaspäeval.

«Välisministrid jätkasid Süüria olukorra poliitilise lahendamise väljavaadete arutelu ning kutsusid vaenupooli relvarahust kinni pidama, välja arvatud terroristlikeks tunnistatud rühmitusi. Samuti kooskõlastasid nad rahvusvahelise Süüria toetusrühma kaaseesistujatena edasisi samme, muuseas ka rühma järgmise nõupidamise ettevalmistamist,» edastati Vene välisametkonna veebilehel.

Ukraina küsimuste arutamisel pidas Lavrov tähtsaks Odessa tunamulluste sündmuste uurimist. Rõhutati Minski lepete täitmise vajadust.

«Lavrov ja Kerry vahetasid mõtteid mitmes teiseski rahvusvahelise päevakorra küsimuses, sealhulgas Mägi-Karabahhi ja Lähis-Ida asjus,» seisis teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles