Gruško: Venemaa ei luba Musta mere muutumist NATO järveks (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sõjaväelased
Venemaa sõjaväelased Foto: SCANPIX

Moskva ei luba Musta mere muutumist NATO järveks ja annab kohase vastuse võimalikele alliansist lähtuvatele ohtudele, ütles Vene suursaadik NATOs Aleksandr Gruško eile.

«Praeguse seisuga üritab NATO liigutada vastasseisuskeeme Musta mere piirkonda,» ütles Gruško usutluses riiklikule ajalehele Rossiiskaja Gazeta.

Gruško ütles kommentaariks Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani märkustele, mille kohaselt ei saa lubada Musta mere muutumist Vene järveks, et NATO saab suurepäraselt aru, et Must meri ei muutu kunagi NATO järveks.

«Me rakendame kõiki vajalikke meetmeid võimalike ohtude ning survestamiskatsete neutraliseerimiseks Venemaale lõuna suunalt,» ütles diplomaat.

Tema sõnul ei ole Vene-NATO suhete halvenemine ennast veel ammendanud ning allianss jätkab dialoogiüleskutsetest hoolimata Venemaa heidutamise"poliitikat.

«Ma ei taha öelda, et meil on suhetes NATO-ga külm sõda, ent allianss liigub külma sõja aegsete julgeoleku tagamise skeemide poole,» ütles Vene esindaja NATO juures.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles