Prantsusmaa keskosa upub katastroofilistesse vihmadesse (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuhanded inimesed on Prantsusmaal evakueeritud veetaseme erakordse tõusu tõttu, kirjutab France24.

Laialdane sajuala on põhjustanud Prantsusmaal erakordse veetaseme tõusu, mille tagajärjel on riigis evakueeritud tuhandeid inimesi. Ligikaudu 25 000 majapidamist on Pariisis ja Loiret` regioonis elektrita ning pealinn on sulgenud ühe oma suurimatest metrooliinidest.

Seine`i kallastele hakatakse püstitama kaitsebarjääre, kuna jõgi on kohati juba kallastest üle tulnud. Ettevaatusabinõuna suletakse homme maailma külastatuim muuseum Louvre. Teine suur Pariisi atraktsioon, Musee d`Orsay, sulgeb uksed täna.

Riik kuulutab välja looduskatastroofi eriolukorra aladel, mis on üleujutustest enam kannatada saanud, sõnas Prantsuse president Francois Hollande täna. See meede vabastab fondidest vahendeid, et aidata riigi keskosa piirkondi, mis kannatavad paljude aastakümnete kõige raskemate üleujutuste käes.

Raske vihmasadu on põhjustanud üleujutusi ka teistes Prantsusmaa piirkondades, kuid ka Belgias ja Saksamaal, kus vee tõttu on elu kaotanud vähemalt üheksa inimest.

Prognooside kohaselt vihmad jätkuvad, tõstes Prantsusmaa keskosas häire kõrgeimale tasemele. Loiret` piirkond, mis jääb Pariisist lõunasse, on juba punases häires, seitsmes teises regioonis on häiretase üks aste madalam.

Peaminister Manuel Valls külastas eile vihmadest räsitud Nemours`i linna, kust on evakueeritud juba 3000 inimest. Linna läbiva Loingi jõe, Seine`i lisajõe, veetase on sama kõrge nagu 1910. aasta laastava üleujutuse ajal, vahendab BBC.

«Linna keskus on täielikult vee all. Kõik ärid on hävitatud,» sõnas linnapea Valerie Lacroute.

Loiret` piirkonnas on kolme päevaga sadanud kuue nädala sademetenorm.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles