Küsitlus: üha enam taanlasi tahab referendumit Euroopa Liidu liikmesuse üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani peaminister Lars Lokke Rasmusen (paremal) kohtumas Kopenhaagenis Euroopa Komisjoni presidendi Donald Tuskiga.
Taani peaminister Lars Lokke Rasmusen (paremal) kohtumas Kopenhaagenis Euroopa Komisjoni presidendi Donald Tuskiga. Foto: SCANPIX DENMARK/REUTERS

 Suurbritannia Euroopa Liidu liikmesuse referendumi lähenedes on kasvanud ka taanlaste hulk, kes tahaks selles küsimuses rahvahääletust, näitavad kolmapäeval avaldatud küsitluse andmed.

Epinioni arvamusuuring küsitles 1215 inimest, mille järgi tahaks 42 protsenti  vastanutest Taani EL-i liikmesuse üle arvamust avaldada. Veebruaris läbi viidud küsitluses oli nende osakaal 37 protsenti.

Arvamusuuring viidi läbi 17.- 24. maini ja selles toetas Taani EL-i kuulumist 44 protsenti, kuid 37 protsenti ütles, et sooviks ühendusest lahkuda. Ülejäänud vastajatel ei olnud kindlat seisukohta.

Taani ühines Euroopa Liiduga 1973. aastal koos Suurbritannia ja Iirimaaga.

Praegu võimul oleval vasaktsentristlikul valitsusel, mida juhib peaminister Lars Lokke Rasmussen ei ole plaani referendumi korraldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles