Prantsusmaal on asüülitatluste arv tõusnud tänavu viiendiku võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Aeglustage, põgenikud» silt Jardins d'Eole'i põgenike poolt püsti pandud laagri ees
«Aeglustage, põgenikud» silt Jardins d'Eole'i põgenike poolt püsti pandud laagri ees Foto: AFP/SCANPIX

Prantsusmaal tõusis varjupaigataotluste arv selle aasta esimese viie kuu jooksul 18 protsendi võrra, kuid jääb siiski alla 2015. aasta lõpu tasemele, ütlesid migratsiooniametnikud täna.

Prantsusmaa põgenike kaitse büroo (OFPRA) direktor Pascal Brice ütles, et selle aasta jaanuarist maini saadi 33 000 asüülitaotlust. 2015. aasta samal perioodil oli neid 28 000.

Tema sõnul on tegemist kontrollitud juurdekasvuga pärast hüpet 2015. aasta lõpus, mil taotluste arv kasvas Euroopa rändekriisi haripunktis 23,6 protsenti.

Prantsusmaal esitati eelmisel aastal 80 075 asüülitaotlust, kõige rohkem tuli taotlusi sudaanlatelt ja süürlastelt. Saksamaale saabus samal ajal üle miljoni varjupaigataotleja.

«Prantsusmaal asüülikriisi ei ole,» ütles Brice.

Paljud põgenikud ei taha tulla Prantsusmaale sellepärast, et seal on asüüliprotsessiga kaasnev bürokraatia väga keeruline ja riigis ei jätku põgenikele majutuskohti, nii et paljud jäävad tänavale.

Prantsusmaa on lubanud võtta Euroopa Liidu põgenike ümberjagamisprogrammi alusel vastu veel 30 000 inimest ning asunud rajama vastuvõtukeskusi.

Siseminister Bernard Cazeneuve on öelnud, et Prantsusmaa võtab kuus vastu 400 Kreekasse jõudnud põgenikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles