India arreteeris inimneerudega kaubelnud jõugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Indias Kolkatas võeti kinni inimneerudega hangeldamist korraldanud jõugujuht, kelle äri käis läbi vähemalt ühe New Delhis asuva erahaigla.

Politsei on juhtumiga seoses võtnud seni vahi alla kümme inimest ning lähipäevil oodatakse lisa – niikaua kui kuulatakse üle kaubitsejate ninameest Raju Ramakant Raod. Politsei andmeil keelitas Rao vaeseid inimesi väikese tasu eest oma neere loovutama, et need hiljem hiiglasliku vaheltkasuga mustal turul maha müüa.

Doonorid pärinesid üle kogu India, kuid operatsiooni jaoks toodi nad New Delhis asuvasse Indraprastha Apollo nimelisse erahaiglasse. Samuti anti skeemi käigus vaestele «patsientidele» võltsitud dokumendid. Uurimise all on ka haigla siirdekomitee liikmed, sest kõik neerusiirdamised Indias nõuavad vastava komitee heakskiitu.

Politsei hoiab silma peal ka teistel New Delhi haiglatel. «Me ei tea, kui palju raha oli mängus. Proovime saada jälile elundi saanud patsientidele ning leida selle kohta käivaid dokumente,» lausus Delhi politsei asekomissar Mandeep Randhawa.

Haigla on eitanud oma osalust elundiäris ja lubas uurijaid igal moel aidata. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles