USA võimud: ööklubitulistajal pole äärmuslastega mingit otsest seost (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukkunute mälestusüritus eile Las Vegases.
Hukkunute mälestusüritus eile Las Vegases. Foto: SCANPIX

Äärmusrühmitus Islamiriik (ISIS) võttis eile küll USA ajaloo kõige ohvriterohkema massitulistamise eest vastutuse, kuid Ühendriikide ametnike teatel pole tulistajal äärmuslastega otsest seost.

Islamiriigi väite edastas avalikkusele ISISe uudisteagentuur Amaq, kirjutab täna Reuters.

«Geiööklubile tehtud relvastatud rünnakus Florida osariigis Orlando linnas, kus surma ja viga sai üle saja inimese, sooritas ISISe võitleja,» seisis Amaqi sõnumis.

Pulse'i ööklubi rünakus sai surma vähemalt 50 inimest ning vigastada veel vähemalt 53. Ründaja Omar Mateeni lasi ka politseiniku maha.

Kolm uurimise käiguga kursis olevat ametnikku teatasid Reutersile, et tõendeid mingi otsese seose kohta ISISe või mõne muu rühmitusega pole leitud.

«Pole veel mingeid tõendeid, et see oli otseselt või kaudselt seotud ISISega. Nii palju, kui me praegu teame, oli tema ainuke seos see tõotus, mis ta veresauna ajal tegi,» ütles üks USA terrorismivastase võitluse ametnik, kes soovis jääda anonüümseks. Nimelt oli Mateen teinud rünnaku ajal kõne USA hädaabinumbrile 911 ning vandunud ISISele truudust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles