Ukraina ja Vene ametnik leppisid kokku mõne vangi saatmises Ukrainasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa inimõiguste õigusvahemees Tatyana Moskalkova
Venemaa inimõiguste õigusvahemees Tatyana Moskalkova Foto: Anna Isakova/Anna Isakova/TASS

Ukraina ülemraada inimõigusvolinik Valeria Lutkovska ja tema Vene ametiõde kindralmajor Tatjana Moskalkova jõudsid kokkuleppele sõlmida leping mõne vangi toimetamise kohta Simferopolist Ukrainasse, edastas Interfaxi korrespondent.

«Jõudsime kokkuleppele sõlmida leping nende isikute üleandmise kohta. Arutasime asjassepuutuvate ametkondade poole pöördumise mehhanisme,» ütles Moskalkova täna Minskis ajakirjanikele.

Tema sõnutsi võrdlesid nad Simferopolis asuvate süüdimõistetute nimistuid, et täita nende soov pääseda perekondadele lähemale, Ukraina valduses olevale alale.

Moskalkova kinnitas samuti, et nad leppisid põhimõtteliselt kokku pidada humanitaarläbirääkimisi poliitikavabalt.

Lutkovska omalt poolt tõdes, et «mure on isikutega, kes tahavad pääseda Ukraina alale». «Õnnestus kokku leppida mehhanismis, kuidas seda teha,» ütles õigusvahemees.

Tema sõnutsi on jutt 18 isiku ümberpaigutamisest. «See ei ole kogu nimekiri,» lisas Lutkovska, märkides, et loodab tegeleda nende küsimuste lahendamisega edaspidi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles