Putin ja Jinping arutasid terrorismi, Süüriat, Korea poolsaart ja majandust (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sputnik/Scanpix

Vene president Vladimir Putin ja Hiina riigipea Xi Jinping arutasid Pekingis rahvusvahelise terrorismi vastaseid meetmeid, olukorda Süürias ja jõupingutusi Korea poolsaare tuumavabaks muutmise suunas.

«Arutasime edasisi samme kõige pakilisemate globaalsete ja regionaalsete probleemide lahendamiseks ning ühiseid jõupingutusi rahvusvahelise terrorismi vastu võitlemiseks, julgeoleku tugevdamiseks Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas ning Korea poolsaare tuumavaba staatuse tagamist,» lausus Putin Xi-ga peetud kohtumise järel ajakirjanikele.

«Meie ühised välispoliitilised eesmärgid hõlmavad rahuprotsessi edendamist Süürias ning rahu ja stabiilsuse säilitamist Lõuna-Hiina merel ja Kesk-Aasias,» sõnas Vene president.

Putini sõnul jagavad Venemaa ja Hiina ühist lähenemist laiale spektrile rahvusvahelistele ja regionaalsetele probleemidele. «Venemaa ja Hiina läbikäimine välispoliitika ja julgeoleku valdkondades on väga tihe.»

«Me tugevdame koordinatsiooni oma julgeolekuteenistuste vahel,» lausus Vene riigipea.

Putini sõnul on Vene-Hiina investeerimiskoostöö komisjon valinud elluviimiseks välja 58 eraalgatust, mis vajavad investeeringuid kogusummas 50 miljardit dollarit. Kahtteist projekti juba viiakse ellu.

Venemaa ja Hiina loodavad jõuda selle aasta lõpuks kokkuleppele kiirraudtee rajamises Moskva ja Kaasani vahel.

«Me ehitame Venemaad läbivat uut teed Euroopast Aasiasse. Tegemist on Euraasia-ülese kiirteega, mille eesmärk on parandada transporti sellel tohutul kontinendil,» ütles Vene president.

Samuti loovad Venemaa ja Hiina uue teravilja transpordikoridori mööda maismaad, sõnas ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles