Meedia: Rootsis lendas õppuse Baltops kohal tundmatu mehitamata lennuk (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utö saar.
Utö saar. Foto: Wikipedia.org

Rootsi päevalehe Dagens Nyheteri andmeil lendas 17 NATO liikmes- ja partnerriigi ühisõppuse Baltops ajal Rootsis Utö saare kohal tundmatud mehitamata lennukid, vahendas täna Soome rahvusringhääling.

Õhusõidukid lendasid Utö saare kohal öösel ja umbes tuhande meetri kõrgusel hoolimata piirkonnas käimas olnud õppuse tõttu kehtestatud lennukeelust, kirjutas Dagens Nyheter allikatele tuginedes. Kõnealused õhusõidukid ei kuulunud Rootsile ning nende lend polnud osa Baltopsist.

Baltops kestis 3.-19. juunini ning selles osalesid ka Soome ja Rootsi.

Rootsi kaitsevägi ei soovi esialgu võtta seisukohta selles, kui ohtliku olukorraga tegemist oli. «TPeame asja uurima enne kommentaaride andmist. Analüüs käib,» lausus kaitseväe pressiesindaja Philip Simon. Relvajõud pole ka öelnud, kas õhusõidukite lendu sekkuti või mitte.

Dagens Nyheteri hinnangul võisid õhusõidukid kuuluda ka eraisikule, mitte mõne riigi sõjaväele. Möödunud aastal lennutas üks päevaleht droonilt fotosid Skånes toimunud dessandist, et saada pilte oma uudistele.

Samas olid tingimused sel korral pisut erinevad, sest sõidukid lendasid öösel ja umbes tuhande meetri kõrgusel. See tekitab kahtluse, et tegemist võisid olla mõnele riigile kuuluvate droonidega, kirjutas Dagens Nyheter.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles