Filipiinide president süüdistab viit politseikindralit uimastiäris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Filipiinide uus president Rodrigo Duterte süüdistas täna viit endist ja praegust politseikindralit uimastisündikaatide kaitsmises.

Duterte lubas valimiskampaania ajal algatada armutu sõja kuritegevuse vastu, millest tema sõnul kujuneb tema kuus aastat kestva ametiaja peamine raskuskese.

Kaks süüdistatavat politseijuhti on erus ning kolm vabastati täna ametist. Presidendi sõnul sooritasid politseiülemad kuriteo, mis on võrdväärne riigireetmisega.

Duterte nõudis ka sisejuurdlusega tegelevalt politseikomisjonilt samme kindralite suhtes.

Filipiinide presidendiks valitud Duterte kutsus juunis endises kodulinnas valimisvõitu tähistades rahvast appi sõjas kuritegevuse vastu ja ärgitas relvaomanikke tapma narkodiilerid, kes kinnivõtmisel vastupanu osutavad.

Riigipea on rõhutanud, et politseil tuleb seadust järgida ning tulistada kahtlusaluseid juhul, kui korrakaitsjate elu on ohus.

Alates võimuletulekust 30. juunil on kokkupõrgetes politseiga hukkunud vähemalt 30 narkodiilerit. Alates 9. mai valimisvõidust on arvatavaid uimastiärimehi hukkunud üle 100.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles