Venemaa: Varssavi tippkohtumine on täis valesid (22)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO tippkohtumise teine päev
NATO tippkohtumise teine päev Foto: SCANPIX

Moskva arvates näitab Varssavi kohtumisel tehtud otsus suurendada sõjaliste jõudude kohalolekut NATO idapiiril allianssi vaenulikkust Venemaa suhtes, hoolimata väljendatud valmidusest panustada konstruktiivsete suhete arendamisse Moskvaga, kirjutab Sputnik. 

«Me ei karda sõdureid, me kardame poliitikuid, kes teades väga hästi, et Venemaa ei kujuta endast mitte mingit ohtu, petavad jätkuvalt miljoneid inimesi. Seepärast on Varssavi tippkohtumine pettus,» kirjutas Venemaa Föderatsiooninõukogu välisasjade komitee esimees Konstantin Kosatšev sotsiaalmeedias.

Ka avaldas ta arvamust, et Varssavis otsustatud NATO sõjalise koosseisu suurendamine Venemaa piiri ääres ei mõjuta Vene-NATO suhteid mitte just positiivselt. Kosatšev lisas, et jõudude suurendamine Baltimaades ja Poolas oli kohtumise ainus sisuline otsus ja seegi põhines Venemaa kohta levitatud valedel.

Sputniku artikli kohaselt võttis Varssavis kokkulepitud otsuse valguses sõna ka Mihhail Gorbatšov, kes näeb selles sõjaks valmistumist Venemaaga.

«Nad räägivad kaitsest, kuid tegelikult valmistuvad rünnakuks,» sõnas Mihhail Gorbatšov, kes on endine Nõukogude Liidu juht.

Venemaa kohta levitatud valedega üritatakse Moskva arvates varjata NATO abitust võitluses terrorismiga.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles