Video: Itaalia Apuulia rongiõnnetuse võis põhjustada vananenud häiresüsteem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofoto Apuulia rongiõnnetusest
Aerofoto Apuulia rongiõnnetusest Foto: SCANPIX

Itaalias Apuulia piirkonnas leidis sel teisipäeval aset kahe reisirongi kokkupõrge, mis nõudis vähemalt 27 inimese elu ning üle 50 inimese sai vigastada.

Uurijate arvates tuleb õnnetuse põhjust otsida vananenud häiresüsteemis, mis õigel ajal rongijuhtidele teisest rongist märku ei andnud, edastab BBC.

See süsteem põhineb telefonidel ja selle tõttu on inimlikud vead kerged tekkima. Itaalia raudteevõrgustikust enamikul on automaatsed häiresüsteemid, kuid seni on neid piirkondi, kus on ikka 20. sajandi süsteem. Üks neist on Apuulias Bari lähedasel raudteelõigul, kus rongiõnnetus aset leidis.

Iganenud süsteemis helistavad jaamaülemad teiste jaamade ülematele ja teavitavad neid rongi liikumisest ühe rööpapaariga raudteel.

«Üks õnnetusse sattunud rongidest oli valel ajal vales kohas ja selle põhjustas inimlik viga. Peame uurima, kus ja kuidas see viga tekkis,» teatas Itaalia raudteepolitsei esindaja Giancarlo Conticchio.

Kahe rongi kokkupõrge toimus teispäeval kella 11.30 paiku kohaliku aja järgi kui rongid, millel mõlemal olid neli vagunit, sõitsid Bari ja Barletta vahelisel lõigul.

Kohalike võimude teatel ei ole neil andmeid kui palju reisijaid kummaski rongis oli. Ametlikel andmetel hukkus vähemalt 27 inimest, kuid kannatanute seas on kriitilises seisundis olijaid, mille tõttu ohvrite arv võib kasvada.

Lisaks päästetöötajatele kaasati vrakkide lõhkumisse ja eemaldamisse sõdurid.

Kõik hukkunud viidi Bari surnukuuri, kus pereliikmed saavad nad identifitseerida.

Itaalia peaminister Matteo Renzi külastas õnnetuspaika ja lubas, et suure ohvrite arvuga õnnetust uuritakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles