Dracula tervishoiuministriks: Euroopa juhid Boris Johnsonist (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Johnson.
Boris Johnson. Foto: SCANPIX

Nimetatud Prantsuse välisministri poolt valetajaks ning kuulutatud Euroopa ajalehtede poolt poliitiliseks narriks, on Brexiti peamise käilakuju määramine Briti uueks välisministriks saanud suure kriitika osaliseks.

Üllatuslikult määras Briti peaminister Theresa May uueks välisministriks ekstsentrilise Londoni ekslinnapea Boris Johnsoni, kes on tuntud oma veidra käitumise poolest.

Prantsuse välisminister Jean-Marc Ayrault ütles, et Brexiti kampaaniajuhina tegeles Johnson aktiivselt valetamisega ning arvas, et Johnsoni ametissemääramine paljastab referendumile järgnenud poliitilise kriisi Suurbritannias.

 Ayrault` sõnas, et ei ole mures Johnsoniga koostöö osas, kuid rõhutas vajadust selge ja usaldusväärse arutelukaaslase järgi.

Ka Euroopa Parlamendi president Martin Schulz on May valitsuskabinetti kritiseerinud, märkides, et see ei ole tema arust koostatud mitte rahvuslikke huve silmas pidades vaid eesmärgiga lahendada parteisisesed vastuolud.

Euroopas valitseb Johnsoni suhtes laialane vaenulikkus, kes on hiljuti võrrelnud Euroopa Liidu eesmärke Adolf Hitleri omadega.

Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier sõnas, et teda ajavad vihale Suurbritannia vastutustundetud poliitikud, kes algselt veensid rahvast Euroliidust lahkuma, seejärel keelduvad võtmast vastutust ja sõidavad ära kriketit mängima.

Ralf Stegneri, Saksa sotsiaaldemokraadi, reaktsioon Brexiti läbirääkimise osas kangekaelse Johnsoniga oli selge: «Bon Voyage!».

Saksa sotsiaaldemokraatide liidri Rolf Muetzenichi sõnul ei oleks ta üllatunud, kui Ühendkuningriik määraks järgmisena tervishoiuministriks Dracula.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles