Obama tõrjus Trumpi väiteid kriisist USA-s

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: Reuters

USA president Barack Obama tõrjus reedel ägedalt vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi väiteid kriisist Ameerikas, öeldes, et vägivaldne kuritegevus ja ebaseaduslik immigratsioon on tema ametiajal langenud viimaste aastakümnete madalaimale tasemele.

"Me ei langeta häid otsuseid, mis põhinevad hirmudel, millel tegelikult ei ole alust," ütles Obama novembris peetavaid presidendivalimisi silmas pidades.

"Mõte, et Ameerika on kuidagi kokkuvarisemise äärel, visioon vägivallast ja kaosest kõikjal, see tõesti ei klapi enamiku inimeste poolt kogetuga," ütles Obama ajakirjanikele ühisel pressikonverentsil Mehhiko riigipea Enrique Pena Nietoga.

Obama rõhutas, et vägivaldne kuritegevus on praegu palju madalam kui see oli vabariiklasest presidendi Ronald Reagani ametiajal 1980-ndatel aastatel.

Kui 1991. aastal oli 758 vägivaldse kuriteo juhtumit 100 000 inimese kohta, siis 2014. aastal oli see näitaja 366.

Obama tõstis esile ka ebaseadusliku immigratsiooni vähenemist, märkides, et kui 1986. aastal peeti ebaseaduslikul piiriületamisel kinni 1,6 miljonit inimest, siis mullu ainult 331 000.

USA presidendi sõnul otsustavad valijad ise, kas vabariiklaste või demokraatide visioon on nende jaoks veenvam.

Demokraatide parteikongress kinnitab endise esileedi ja eksvälisministri Hillary Clintoni järgmisel nädalal ametlikult presidendikandidaadiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles