Cazeneuve eitas, et nõudis Nice´i rünnakuraporti muutmist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve
Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve Foto: SCANPIX

Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve teatas, et kavatseb laimamise pärast hagi esitada, kuna politseiniku teatel olevat ta nõudnud Nice´i rünnakuraporti muutmist.

Politseinik Sandra Bertin vastutas turvakaamerate eest ja naise väitel nõuti temalt, et ta mainiks raportis riiklike politseiüksuste kohaolemist, kuigi ta neid turvakaamerates ei näinud, edastab BBC.

14. juulil hukkus Nice´is Bastille`päeva tähistamisel rahva hulgas sõitnud veoauto rataste all üle 80 inimese.

Vastutuse rünnaku eest võttis äärmusrühmitus Islamiriik ja selle pani toime 31-aastane Tuneesia päritolu Mohamed Lahouaiej-Bouhlel.

Bertin sõnas väljaandele Journal du Dimanche, et ta sai siseministeeriumist käsu teatada raportis, et rünnaku ajal olid Nice`is Promenade des Anglais`l kohal riiklikud üksused, mitte munitsipaalpolitsei.

«Need üksused võisid kohal olla, kuid turvakaamera salvestistel neid näha ei ole,» teatas Bertin.

Naispolitseiniku sõnul helistas siseminister Cazeneuve talle isiklikult ja «töötles» teda üks tund.

Prantsuse siseministeeriumi teatel oli 14. juulil vastavalt kokkuleppele Nice`i juhtidega rannapromenaadil  64 üleriigilise üksuse politsenikku.

Prantsuse meedia spekuleeris, et osad neist politseinikest võidi asendada munitsipaalpolitseinikega ja selle tõttu ei suudetud rünnakule õigeaegselt reageerida.

Meedia arvates üritab Prantsuse siseministeerium oma viga kinni mätsida, kuid siseminister Cazeneuve peab seda laimuks, samas eitades, et nõudis raporti muutmist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles