Trump tunnistab, et ei näinud filmi Iraanile 400 miljoni üleandmisest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: AFP/SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump tunnistas täna, et tegelikult ei ole ta näinud Iraani salajast videosalvestust 400 miljoni dollari suuruse lunaraha üleandmisest ameeriklastest vangide vabastamise eest.

Trump pani sel nädalal meedia kihama kinnitusega, et on näinud filmi raha üleandmise kohta, ja esitas nähtu kohta ka hulgaliselt üksikasju.

«Pidage meeles: Iraan - ja ma ei usu, et te seda kusagil mujal kuulnud olete - Iraan näitas seda salvestust, raha lennukilt mahatõstmise videot,» ütles Trump üleeile Floridas valimiskoosolekul.

Video, mida nüüdseks on laialdaselt demonstreeritud, näitab arvatavasti hoopis hetke jaanuarikuus, kui kolm vangi, kelle Iraan oli vabastanud, Genfis lennukilt maha tulid.

Täna tunnistas Trump Twitteris, et seda videot ta nägigi.

Tegemist on harukordse juhtumiga, kus vabariiklaste presidendikandidaat oma viga tunnistab.

Iraan vabastas jaanuaris viis USA vangi ja vastutasuks andis Washington armu seitsmele iraanlasele ja tühistas 14 vahistamiskäsu.

Varsti pärast seda aitas USA toimetada Iraani 400 miljoni dollari väärtuses Šveitsi franke ja eurosid.

President Barack Obama kinnitusel ei olnud see lunaraha USA vangide eest, vaid Valge Maja tagastas raha 1970. aastate sõjalise tellimuse eest, mis islamirevolutsiooni tõttu jäi täitmata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles