Madeira saare maastikupõlengud on nõudnud kolm inimelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Portugali Madeira saarte võimud teatasid täna kolme vanuri hukkumisest maastikupõlengutes, mis on levinud Madeira pealinna Funchali.

Madeira regionaalvalitsuse juht Miguel Albuquerque ütles, et kolm vanurit hukkusid tänase päeva esimestel tundidel kahes majas. Veel 300 inimest on vajanud kergete põletushaavade ning vingu sissehingamise tõttu arstiabi, lausus ta.

Põleng, mille kustutamist raskendavad kuum ilm ja tugevad tuuled, on sundinud võime Aafrika looderanniku lähistel asuvatelt saartelt evakueerima 1000 kohalikku elanikku ja turisti. Maha on põlenud ka üks viietärni hotell.

Eile õhtuks oli riigis kontrolli alt väljunud seitse suuremat tulekahju. Võimude teatel võitleb riigis 149 maastikupõlenguga pisut üle 4000 tuletõrjuja, keda toetavad 26 kustutuslennukit ja 1262 sõidukit.

Kõige rängemini lõõmavad tulekahjud tuletõrjujate sõnul Põhja-Portugalis. Pealinnas Lissabonis levib põlengutest tekkinud suits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles