Pildid: tuntud itaallasest koka eestvedamisel tehakse Rio vaestele süüa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Itaalia maineka koka Massimo Bottura eestvedamisel käivitati Rio de Janeiros programm, mille eesmärgiks on selle suurlinna näljahäda leevendamine ja vaeste toitlustamine.

Rahvusvaheline tuntud kokkade grupp teeb süüa olümpiaküla jaoks, kuid nüüd ka nende jaoks, kellel on raske end toita, edastab The Independent.

Rio de Janeiros toimuvad 31. suveolümpiamängud leiavad aset ajal, mil Brasiilia on sügavas  majandus- ja sotsiaalkriisis.

Olümpiasportlaste toitlustamise eest hoolitsev firma pöördus olümpiaküla ametnike ja 11 000 sportlase poole, teatades, et käivitatakse programm Rio vaeste toitmiseks ning neid kutsuti üles seda omapoolselt toetama. 

Itaalia koka Massimo Bottura ja Brasiilia koka David Hertsi eestvedamisel tehakse iga päev 5000 portsjonit lisatoitu toiduainetest, mis oleks suure tõenäosusega prügikasti jõudnud.

«Refetto Rio Gastromotiva teeb roogi toituainetest ja maitseainetest, mis ei vasta standardile nagu ebatavalise kujuga puu- ja juurviljad ja jogurt, mille säilivustähtaeg on kaks päeva, kuid nii ruttu halvaks ei lähe. Võitleme nälja vastu ja pakume kvaliteetset süüa,» teatas Hertz.

Gastromotiva jätkab Rio vaeste toitlustamist kogu olümpia vältel ja paraolümpia ajal, pärast seda aga hakkab tegelema tavapärase catering-äriga. See äri koolitab ka kokki, pagareid ja catering-teenindajaid.

Bottura sai idee pakkuda Rio vaestele tasuta süüa selle aasta Milano maailmanäituselt, kus 65 kokka koos valmistatsid toitu annetatud toiduainetest, mis olid ebastandardsed ja oleks muidu ära visatud.

Rios on olümpiamängude ajal toimunud mitu olümpiamängude vastast protestiaktsiooni, milles politsei on protestijate vastu kasutanud pisargaasi. Brasiillaste sõnul elavad nad vaesuses ja on palju sotsiaalprobleeme, samas riik kulutas ja kulutab olümpiale suuri summasid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles