Mees vägistas põgenikekeskuses nelja-aastase lapse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksamaa migrandikeskuses langes väidetavat vägistamise ohvriks nelja-aastane pagulaslaps, keda kuritarvitas Afganistanist pärit mees.

Rünnaku hetkel elas iraaklasest poiss koos oma pere ja 600 migrandiga Hamburgist põhja pool asuvas Boostedti keskuses. Isa rääkis kohtule, et esmalt lõi häirekella tema kaheksa-aastane poeg – noorem vend on koos võõraga tualettruumis. Kui isa läks kohale, leidis ta eest lukustatud ukse, nähes selle alt lapsekingi täiskasvanud mehe jalavarjude kõrval. Karjumise peale tehti uks seestpoolt lahti.

Avanev vaatepilt paljastas tema väikese poja koos mehega, kelle püksid olid rebadel. Mees väitis, et oli aidanud poisil tualettruumi kasutada. «Sel hetkel ma uskusin teda, tänasin teda isegi pärsia keeles,» meenutab isa.

Poiss rääkis aga hiljem vanematele, et teda sunniti sooritama oraalseksi – tema väiteid kinnitab ka DNA-test. Politsei sõnul arreteeriti kahtlustatav 22-aastane mees koheselt. Viimane eitab süüdistusi; sama teeb ka üks teine, 29-aastane afgaanist mees, kes ähvardanud ohvri venda noaga ning takistanud teda sekkumast.

Mõlemad kahtlusalused on vahi all ja otsust oodatakse oktoobriks. Alles hiljuti hoiatasid rahvusvahelised lastekaitseorganisatsioonid, et tuhanded kõige kaitsetumad ja nõrgemad põgenikud elavad üle kogu Euroopa konstantse hirmu ja ohu tingimustes. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles