Vorkutas avati Severnaja kaevanduses hukkunute mälestusmärk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuses lahkunute leinajad märtsis.
Õnnetuses lahkunute leinajad märtsis. Foto: TASS/Scanpix

Venemaal Vorkutas avati täna AS-i Vorkutaugol Severnaja kaevanduses hukkunute mälestusmärk, edastas piirkonna juhi pressisekretär.

Severnõi asula juurde paigutati graniitmälestusmärk. Selle keskmes on kompositsioon kaevuritöö sümboolsetest riistadest – kaskist, kirkast ja pimedas põlevast kaevurilambist, graniitplaatidele on lõigatud 36 hukkunu näod ja nimed.

Nende kohale on raiutud kiri «Langetame teie ees leinas pea ja meenutame teie elavaid hingi ja südameid». Selle all on märge: «Igavene mälestus Severnaja kaevanduse õnnetuses 25.-28. veebruaril enneaegselt lahkunutele».

Mälestusmärgi autor on kohalik arhitekt Oleg Gretšuhhin.

Severnaja kaevanduses toimus 2016. aasta 25. veebruaril avarii. 780 meetri sügavusel hakkas lekkima metaani ja toimus kaks plahvatust, mis tõid kaasa varingu. Õnnetuse ajal viibis kaevanduses 111 inimest, kellest 81 õnnestus maapinnale tuua. Avariis ja selle likvideerimise käigus hukkus 36 kaevurit ja päästjat.

Õnnetuse tagajärgede likvideerimiseks otsustati kaevandus uputada. Vee pumpamist alustati märtsis ja kaevandus sai täis 20. juunil. Praegu kaaluvad asjatundjad vee väljapumpamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles