Hiina püüdis kinni staažika seksuaalmaniaki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Põhja-Hiinas arreteeris politsei mehe, kes vägistas ja tappis kümne aasta vältel 11 naisohvrit.

Gao Chengyongi nimeline mees – kes on juba tituleeritud Hiina enda Rappija Jack`iks – võeti kinni toidupoes, mida ta peab oma naisega. Võimude sõnul võttis ta omaks tapmised, mis leidsid aset vahemikus 1988-2002.

Politsei väitel olid Gansu provintsis elava Gao ohvriteks punasesse riietatud noored naised, keda ta jälitas nende kodudeni ning seejärel vägistas ja tappis nad – lõigates läbi nende kõrid ja rüvetades sageli ka laipa. Politsei pani maniakini viiva vihje eest välja preemia, kuid abi sellest ei olnud.

Sel aastal avati uurimine aga uuesti, kasutades seejuures uusi tehnoloogiaid DNA analüüsimiseks. Uurijad jõudsid Gaoni tema onu kaudu, kes võeti kinni pisikuriteo eest. Politsei viis omavahel kokku kahe mehe DNA ja jõudis järeldusele, et nad peavad olema sugulased.

52-aastsne Gao on abielumees ja kahe tütre isa. Tema noorim ohver oli kaheksa-aastane. Seni puudub selgitus selle kohta, miks tapmised 2002. aastal lakkasid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles