Lavrov: Vene-ELi viisavabaduse plaan on üleküpsenud

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov
Vene välisminister Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov ütles eile Münchenis, et Venemaa ja Euroopa Liit peaksid nii kiiresti kui võimalik koordineerima viisavabaduse kehtestamise plaani.

«Venemaa ja ELi suhetes tõstan esile niisuguse globaalse ülesande, nagu seda on leppida kokku konkreetse plaani osas viisavabadusele üleminekuks. See ülesanne on juba ammuilma «üleküpsenud»,» ütles minister RIA Novosti vahendusel.

Samas väljendas ta lootust, et liikumine viisavabaduse poole ei toimu printsiibil, et «liikumine – kõik, eesmärk – ei miski».

13. jaanuaril rääkis Lavrov, et Venemaa ja EL liiguvad vastastikuse viisavabaduse kehtestamise suunas nii, et teha see teoks juba sel aastal. Ministri sõnul oleks viisarežiimi kaotamine test, millega tõestada Venemaa ja ELi strateegilist partnerlust.

Kreml on teinud viisavabadusest Venemaa ja Euroopa Liidu vahel oma välispoliitilise prioriteedi. President Dmitri Medvedev on korduvalt kinnitanud riigi valmisolekust loobuda viisadest Euroopa Liiduga.

Euroopa Liit on väljendanud muret selle üle, et viisavabadus toob kaasa kuritegevuse ja illegaalse migratsiooni suurenemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles