Venemaa korruptandipüüdja ostis oma miljardite paigutamiseks lukskorteri (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa korruptsioonivastase võitluse ameti juhataja asetäitja Dmitri Zahhartšenko Moskva Presnenski kohtumajas.
Venemaa korruptsioonivastase võitluse ameti juhataja asetäitja Dmitri Zahhartšenko Moskva Presnenski kohtumajas. Foto: Sputnik/Scanpix

Venemaa siseministeeriumi allasutuse, korruptsioonivastase võitluse ameti juhataja asetäitja Dmitri Zahhartšenkole, kelle korteri läbiotsimisel leiti sealt möödunud nädalal miljardite rublade väärtuses sularaha, on esitatud süüdistus altkäemaksu võtmises ja võimu ärakasutamises.

Uurimise käigus selgus, et Moskva Lomonossovi puiestee eliitelamurajoonis asuva 4-toalise korteri ostis ta vaid ühel põhjusel, et hoiustada seal oma sularaha varusid, vahendas Life.ru. Üks 85 miljonit rubla maksnud luksuskorteri tubadest oli muudetud seifiks, kuhu sisenemiseks oli vaja koodi.

Naabrite sõnul ei elanud 143 ruutmeetri suuruse üldpinnaga korteris poolteist aastat pärast selle ostmist mitte kedagi. Vahel harva käisid korterist kiirelt läbi vaid Zahhartšenko sugulased.

Mees ise oli sissekirjutatud teisele aadressile, seega esmalt otsiti läbi vaid see, sealt aga politsei midagi olulist ei leidnud. Allika sõnul elavad antud korteris hetkel tema nõod.

Polkovniku auastet kandnud endise korruptsiooniküti emale kuulus veel üks 73 ruutmeetrine 3-toaline korter. Muud kinnivara Zahhartšenko väidetavalt ei oma.

Zahhartšenko arreteeriti möödunud reedel peale ülekuulamist. FSB leidis tema õe nimele kirjutatud korterist hirmsuure koguse sularaha, millest 120 miljonit oli USA dollarites ja 2 miljonit eurodes. Hiljem leiti tema töökabinetist ja autost veel 170 000 USA dollarit ja 5000 eurot.

Vahi all viibiv Zahhartšenko ütles laupäeval Moskva Presnenski kohtumajas viibides, et eitab kõiki tema vastu esitatud süüdistusi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles