Kes on Euroopa naisriigipead? (5)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Elizabeth II.
Kuninganna Elizabeth II. Foto: Press Association Images/ScanPix

Seoses Kersti Kaljulaiu saamisega Eesti Vabariigi presidendiks, vaatame, kes on teised hetkel tegevad naisriigipead Euroopas.

Kuninganna Elizabeth II on Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa Ühendkuningriigi valitseja alates 06.02.1952. Tema võimu alla kuuluvad ka paljud teised territooriumid. Elizabethil on üks tütar ja kolm poega. Ta on abielus Phillip Mountbatteniga, kes on endine Kreeka ja Taani prints.

AFP/Scanpix
AFP/Scanpix Foto: JAN WOITAS/AFP

Margrethe II (sündinud 16. 04.1940) on alates 1972. aastast Taani kuninganna, riiklike kaitsejõudude ülem ja evangeelse luteri kiriku pea. Tema võimu alla kuuluvad ka Fääri saared ja Gröönimaa. Ta on abielus prantsuse diplomaadi Henri de Laborde de Monpezat'ga ning neil on kaks poega.

REUTERS/Scanpix
REUTERS/Scanpix Foto: POOL/REUTERS

Kantsler Angela Merkel on 2005. aasta 22. novembrist Saksamaa Liitvabariigi kantsler ja alates 1998. aastast Kristlik-Demokraatliku Liidu peasekretär. Ta on abielus Joachim Saueriga.

REUTERS/Scanpix
REUTERS/Scanpix Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI/REUTERS

Marie-Louise Coleiro Preca (s 1958) on 2014. aastast Malta president.

AP/Scanpix
AP/Scanpix Foto: Jason DeCrow/AP

Kolinda Grabar-Kitarović (s 1968) on 2015. aastast Horvaatia president.

REUTERS/Scanpix
REUTERS/Scanpix Foto: HEINZ-PETER BADER/REUTERS

Doris Bures (s 1962) on 2016. aastast Austria presidendikolleegiumi liige. Nationalrati presidendina sai ta Austria tegevpresidendiks koos kahe asepresidendiga.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles