Jalgpallurid Hollande`ile: vähemalt me teenime oma raha ausalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francois Hollande poseerib prantsuse rahvuskoondisega.
Francois Hollande poseerib prantsuse rahvuskoondisega. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsuse jalgpallimaalilm on reageerinud president Francois Hollande`i väljaütlemistele vihaselt, peale seda kui riigipea kirjutas, et jalgpalluritel pole põhimõtteid ja nad vajavad ajutreeningut, vahendab The Local.

Jalgpallurid on võtnud ritta, et anda Hollande`ile karistuslöök pärast presidendi karme väljaütlemisi sportlaste aadressil oma vastilmunud raamatus.

Hollande võttis kahe ajakirjanikuga peetud vestluste põhjal kirjutatud raamatus sihikule tänapäeva prantsuse jalgpallurid, öeldes, et nad on kehva haridusega staarid, kellel puuduvad väärtused.

«Neist saavad halvasti kasvatatud lastest rikkad staarid ilma mingi ettevalmistuseta. Nad ei ole psühholoogiliselt valmis eristama head halvast,» kirjutas Hollande. «Prantsuse jalgpalliliit ei peaks korraldama mitte treeninguid vaid koolitunde. Gümnastikat ajudele.»

Endine prantsuse koondise mängija ja 1998. aasta maailmameister Emmanuel Petit oli esimene, kes vastulöögi andis: «Liiga kaua on meie «kallid» poliitikud sportlastele ülalt alla vaadanud. Ma võiksin neile ise ajugümnastikat pakkuda ja viia läbi ka õppetunde sirgeselgse poliitika alal, eriti mis puutub poliitilisse aususesse.»

«Meie, jalgpallurid, loome väärtust, mitte nagu poliitikud, kes elavad rahva rahakoti peal. See on üks asi, mis meid eristab – me ei varasta rahvalt vaid teenime oma raha ausalt,» lisas Petit.

Järgmisena võttis Hollande`i suunal sõna endine prantsuse koondise treener Raymond Domenech. «Inimesed eksivad igas eluvaldkonnas, nii poliitikas, äris kui spordis. Kuid jalgpall viib inimesi pigem õigele kui valele teele.»

Kõige teravam vastulöök tuli aga jalgpallur Jonas Martinilt, kes pööras Hollande`i kuulsa 2012. aasta kõne sõnad tema enda vastu.

Kogu loo võttis kokku endine mängija Franck Leboeuf, kes sõnas: «Ma ootasin Francois Hollande`ilt paremat, kuid see on tõesti alatu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles