Rajoy moodustab uue Hispaania valitsuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariano Rajoy.
Mariano Rajoy. Foto: AFP/SCANPIX

Hispaania peaministri kohusetäitja Mariano Rajoy ütles täna, et kuningas Felipe VI tegi talle ülesandeks valitsuse moodustamise.

«Võtsin ülesande vastu,» ütles konservatiivse Rahvapartei esimees, kes on juhtinud Hispaaniat alates 2011. aasta detsembrist.

Rajoy lisas, et laseb korraldada parlamendis usaldushääletuse, mille ta tõenäoliselt võidab, sest Sotsialistlik Töölispartei (PSOE) otsustas nädalavahetusel lõpetada Rajoyle valitsuse moodustamiseks volituste andmise blokeerimise. Sotsialistide otsus aitab ära hoida kolmandad valimised riigis aasta jooksul.

Rahvapartei on alates detsembrist võitnud kahed üldvalimised, ent ei saavutanud kummalgi korral parlamendienamust ja vajab vähemusvalitsuse moodustamisel välist toetust.

Kui sotsialistid jäävad Rajoy usaldushääletusel erapooletuks, saab senine peaministri kohusetäitja volitused valitsuse moodustamiseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles