Vene korvett hävitas Läänemerel uue relvaga tingliku allveelaeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allveelaev Varšavjanka.
Allveelaev Varšavjanka. Foto: TASS/Scanpix

Korvett Stoiki meeskond hävitas Läänemerel õppusel tingliku vastase allveelaeva, edastas Vene kaitseministeerium täna.

«Sihtmärk hävitati tinglikult kasutades väiksemõõdulist allveelaevahävituskompleksi Pakett,» seisis Interfaxi saabunud Lääne sõjaväeringkonna pressiosakonna teates.

Märgiti, et allveelaevahävituskompleks Paket on põhimõtteliselt uus pealveelaeva relvasüsteem, mis suudab märgatavalt suurendada nende vastupanuvõimet.

Tingliku vastase allveelaevana kasutati Varšavjanka tüüpi allveelaeva. Õppuse kava kohaselt anti allveelaeva meeskonnale ülesanne läheneda korvetile võimalikult varjatult torpeedorünnaku kaugusele ja kasutada relvi.

«Pärast seda, kui korveti meeskond oli rakendanud allveelaeva otsingu-, klassifitseerimis- ja jälgimismeetmeid, hävitati sihtmärk, kasutades väikesemõõdulist allveelaevahävituskompleksi Paket,» edastas staap.

Allveelaevahävituskompleks Paket on mõeldud laeva lähedal asuvate allveelaevade ja torpeedode hävitamiseks, tagades samuti laeva ründavate torpeedode avastamise, klassifitseerimise ja määratlemise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles