Põhja-Korea võib valmistuda uueks tuumakatsetuseks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korea RDVi aastapäeva paraad.
Korea RDVi aastapäeva paraad. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea uudisteagentuuri Yonhap teatel käib Korea RDVi tuumakeskuse lähedal vilgas ehitustegevus, mis võib olla märk peatsest tuumakatsetusest.

Uudistevõrk teatas armee- ja valitsusallikatele viidates, et Põhja-Korea põhjaosas Punggye-ri tuumakeskuses käivad kaevetööd. «On selge, et Põhja-Korea valmistub kolmandaks tuumakatsetuseks,» kommenteeris Lõuna-Korea valitsusallikas.

Väidetavalt rajatakse Punggye-ri´sse tunneleid, mida kasutatakse tuumakatsetuse läbiviimiseks. Täpsemaid detaile ei soovinud allikad avalikustada.

Põhja-Korea viis 2009. aasta 25. mail rahvusvahelist survet trotsides läbi tuumakatsetuse ning ähvardas Lõuna-Koread sõjaga. Riigi esimese tuumakatsetuse korraldas Pyongyang 2006. aasta 9. oktoobril.

Ühtlasi on niinimetatud kurjuse teljele paigutatud riik lubanud mitte kunagi loobuda tuumarelvadest ning vastata sõjaliselt igasugusele katsele riiki isoleerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles