Viin võtab Venemaal elusid: alkoholimürgitusse on tänavu surnud juba 9300 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholipood Omskis.
Alkoholipood Omskis. Foto: Alexey Malgavko/RIA Novosti

Vene tarbijakaitseamet Rospotrebnadzor on sel aastal tuvastanud rohkem kui 36 000 raske alkoholimürgituse juhtu, üle üheksa tuhande inimese suri.

"2016. aasta üheksa kuuga tuvastati Venemaa territooriumil rohkem kui 36 000 piiritust sisaldavast toodangust saadud mürgituse juhtu, neist rohkem kui veerand, 9300 lõppes surmaga," edastas ametkond neljapäeval.

Rospotrebnadzori andmetel saavad inimesed kõige sagedamini mürgituse etanoolist, denaturaadist, odekolonnist ja muudest parfümeeriatoodetest, klaasipuhastusvedelikest, alkoholi aseainetest, tehnilisest piiritusest, pidurivedelikust, jahutusvedelikust, 1,2-etaandioolist, metanoolist, 2-propanoolist ja puskariõlist.

«Mürgistuste struktuuris on juhtkoht etanoolil (76 protsenti kõikidest alkoholimürgitustsest), kuid viimastel aastatel on sagenenud metanoolimürgitused, neid on iga aasta ligi 1200,» lisas pressiteenistus.

Ametkond meenutas, et 2015. aasta lõpus oli Venemaal mitu internetist ostetud võltsalkoholi tarbimise tagajärjel aset leidnud rühmaviisilise surma juhtu.

«Rospotrebnadzori kohapealsetesse esindustesse saabus mullu novembrist tänavuse novembrini rohkem kui 600 avaldust alkoholi kaugmüügi kohta internetist,» märkis pressiteenistus.

Selle tulemusena tunnistati umbes 500 veebilehte keelatud teavet edastavateks ja määrati sulgemisele, öeldi ametkonnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles