Tai kroonprints valmistub troonile asuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai tulevane kuningas Vajiralongkorni
Tai tulevane kuningas Vajiralongkorni Foto: ATHIT PERAWONGMETHA/REUTERS/Scanpix

Tai parlament tegi algust kroonprints Vajiralongkorni uueks kuningaks nimetamisega, kuid troonile asumise kuupäev pole veel teada.

Tegemist on formaalse sammuga, mida nõuab 1924. aasta pärilusseadus. Selle alusel esitas valitsus Vajiralongkorni nime rahvusassambleele, mille liikmed peavad nüüd saatma kroonprintsile ametliku kutse saada kuningaks. Rahvusassamblee president Pornpetch Wichitcholchai kinnitusel seda ka tehakse. Kui Vajiralongkorn kutse vastu võtab kroonitakse ta 1782. aastal asutatud Chakri dünastia 10. kuningaks.

Pornpetch ei täpsustanud, millal troonile asumine toimub, kuid oodatavasti kohtub ta kroonprintsiga  paari järgmise päeva jooksul, et talle kutse üle anda.

Tai endine monarh Bhumibol Adulyadej suri 13. oktoobril 88-aastaselt. Pärast tema surma ütles Vajiralongkorn valitsusele, et soovib enne kuningaks saamist leina- ja ettevalmistusaega. Riiki asus ajutise regendina juhtima 96-aastane ekspeaminister Prem Tinsulanonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles