Rumeenia parteide valimisplatvormid kõik ühte nägu ja sisutühjad

Veronica Anghel, Bukarest
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisplakatid Rumeenia pealinna Bukaresti tänaval.
Valimisplakatid Rumeenia pealinna Bukaresti tänaval. Foto: DANIEL MIHAILESCU/AFP/Scanpix

Homme valib rahvas oma esindajad parlamenti, ent parteide valimissõnumid sunnivad muretsema demokraatia tuleviku ja selle kvaliteedi pärast Rumeenias.

Positiivsena tasub välja tuua, et äärmuslusse see ei kaldu ning mitmel pool mujal pead tõstma hakkavate natsionalistide häält valimisvõitluses kuulda ei ole. Samuti annab põhjust rõõmustamiseks see, et puuduvad rünnakuid liberaalse demokraatia osas ning ükski peavooluparteidest Rumeenia kuulumist ELi või NATOsse kahtluse alla ei sea. 

Puudustena võib aga täheldada lähiajaloo sündmustest ja läbi uudistevoo inimesteni jõudvast pidevast üleilmsest hüsteeriast tingitud teatavat väsimust. Seetõttu jäävad aga märkamata aeglasemalt kulgevad ja vähem näkku kriiskavad protsessid, nagu näiteks erakondade poliitiliste programmide ühenäolisus, mis praegust valimiskampaaniat iseloomustab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles