Gorbatšov: Nõukogude Liit võidakse vabatahtlikult taastada (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Nõukogude Liidu liider Mihhail Gorbatšov.
Endine Nõukogude Liidu liider Mihhail Gorbatšov. Foto: IVAN SEKRETAREV/AP/Scanpix

Endine Nõukogude Liidu liider Mihhail Gorbatšov väidab, et 25 aastat tagasi kokku varisenud unioon võidakse vabatahtlikult taastada, vahendab Moscow Times.

«Ma võitlesin NSVLi eest lõpuni,» rääkis Gorbatšov liidu kokkuvarisemise 25. aastapäeva tähistavas intervjuus. «Selle reformimine oleks olnud võimalik ja vajalik,» sõnas ta ja lisas, et augustiputši tõttu tal NLi päästa ei õnnestunud.

Edasi kirjeldas Gorbatšov endist Venemaa presidenti Boriss Jeltsinit kui võimuahnet meest, kes tema liidrirollist aru ei saanud. Samuti eitas ta, et USA mängis olulist osa Nõukogude Liidu kokkuvarisemisel, kuid tunnistas, et nad aitasid sellele kaasa.

Kui temalt küsiti, kas NSVLi oleks võimalik taastada, vastas Gorbatšov, et uus kommunistlik riik on võimalik, aga mitte endisel kujul. «Samade piiride, sama kooslusega, vabatahtlikult…ma usun, et uus liit on võimalik.»

Samade piiride, sama kooslusega, vabatahtlikult…ma usun, et uus liit on võimalik
Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles