NATO ja Venemaa esindajad kohtuvad taas (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikmesriikide lipud ja NATO logo alliansi Brüsseli peakorteri juures.
Liikmesriikide lipud ja NATO logo alliansi Brüsseli peakorteri juures. Foto: Virginia Mayo/AP/Scanpix

NATO-Vene Nõukogu kohtub täna Brüsselis alliansi peakorteris suursaadikute tasemel, et arutada olukorda Süürias, Ukrainas ja Euroopas laiemalt.

Nõukogu kohtus regulaarselt kuni Ukraina kriisini 2014. aastal, mil alliansi suhted Moskvaga järsult halvenesid. Sel kevadel kohtus nõukogu pingestunud olukorra tõttu taas, kuid alliansi peasekretäri Jens Stoltenbergi sõnul kukkusid kõnelused läbi sügavate erimeelsuste tõttu.

Eesti välisminister Sven Mikser ütles möödunud nädalal toimunud NATO välisministrite kohtumisel Postimehele, et NATO-Vene Nõukogu kokkukutsumist ei vaidlusta keegi, kuna kanalid idanaabriga suhtlemiseks tasub lahti hoida kasvõi selleks, et allianss saaks Venemaale edastada oma heidutussõnumi.

«Me kõneleme ju nii ELi kui NATOna väga paljude riikide ja režiimidega, kelle arusaam maailmakorrast ja väärtustest on meist radikaalselt erinev, aga seda tuleb teha endale kainelt aru andes, kellega meil tegemist on,» ütles Mikser.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles