Blogi: terrorist viibis augustis Saksa politsei vahi all (10)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagaotsitav Berliini terrorirünnaku arvatav toimepanija Anis Amri
Tagaotsitav Berliini terrorirünnaku arvatav toimepanija Anis Amri Foto: SIPA/Scanpix

Saksamaa otsib seoses esmaspäeva õhtul Berliini jõuluturul aset leidnud ja viimastel andmetel 12 inimelu nõudnud terrorirünnakuga taga Tuneesia päritoulu Anis Amrit.

Mida me praeguseks teame:

-Rünnak toimus esmaspäeva õhtul kell 20.15 (Eesti aja järgi kell 21.15), kui Berliini Breitscheidplatzi jõuluturul sõitis rahva sekka Poola transpordifirmale kuulunud veok Scania. Sõiduki kiirus oli väidetavalt 65 km/h.

-ISISe väitel korraldas terrorirünnaku nende võitleja. Võimud pole seda väidet kinnitanud.

-Berliini rünnaku järelkajana on üle maailma tugevdatud avalike kohtade julgeolekumeetmeid, eriti jõuluturgudel ja muudel suurematel rahvakogunemistel. 

-Hukkunud on 12, vigastatuid 48. Saksamaa kriminaalpolitseijuhi Holger Münchiolitsei sõnul on hukkunute hulgas kuus sakslast. Eesti kodanikke ohvrite seas ei olnud.

-Berliini rünnaku esimene ohver oli poolakast autojuht Lukasz Urban, kelle veokiga terrorist Berliinis rahva sekka sõitis.

-Rünnaku esialgse kahtlusalusena kinni peetud Pakistanist pärit 23-aastane Naved B. vabastati. 

-Tagaotsitavaks on kuulutatud Tuneesia päritoulu 24-aastane Anis Amri.

Tagasi üles