Berliini terroriakti arvatava korraldaja vend: ma ei suuda seda uskuda (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anis Amri.
Anis Amri. Foto: Reuters/ScanPix

Saksamaa pealinnas Berliinis esmaspäeval aset leidnud terrorirünnaku peamise kahtlusaluse Anis Amri vend Abdelkader Amri ei suutnud oma venna süüd uskuda.

«Ma olen šokis ega suuda uskuda, et see on tema, kes selle kuriteo sooritas,» ütles Abdelkader Amri uudisteagentuurile AFP.

Abdelkader Amri lisas, et kui tema 24-aastane Tuneesia kodanikust vend on tõepoolest 12 inimelu nõudnud rünnaku eest vastutav, väärib ta hukkamõistu. «Me vastustame terrorismi ja terroriste, meil pole terroristidega midagi tegemist,» ütles Abdelkader Amri.

Tuneesia julgeolekuallika teatel lahkus Anis Amri kodumaalt pärast 2011. aasta revolutsiooni, misjärel elas ta kolm aastat Itaalias. Itaalia meedia andmetel kandis Anis Amri seal koolisüütamise eest kolmeaastast vanglakaristust.

Julgeolekuallika väitel saabus Anis Amri Saksamaale 2015. aasta juulis ning esitas seal asüülitaotluse, mis lükati tänavu juunis tagasi. Tema väljasaatmine Tuneesiasse viibis, kuna tema dokumendid polnud korras.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles