Saksa politsei pidas kinni Berliini veokiründajaga seotud tuneeslase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseioperatsioon Saksamaal
Politseioperatsioon Saksamaal Foto: SCANPIX

Saksa politsei pidas kinni Berliini jõuluturu ründaja Anis Amri arvatava tuttava, kes päev enne rünnakut koos temaga õhtust sõi, teatasid prokurörid kolmapäeval.

Prokurörid rõhutasid, et mees peeti teisipäeval kinni seoses teise uurimisega, mis hõlmas sotsiaaltoetuste ebaseaduslikku saamist.

26-aastane tuneeslane oli tundnud Amrit alates 2015. aasta lõpust ning nad sõid üheskoos Berliini restoranis 19. detsembri veokirünnakule eelnenud õhtul, ütles prokuratuuri kõneisik Frauke Köhler.

Tuneeslase elupaik põgenikekeskuses otsiti läbi teisipäeval.

Prokuröride hinnangul võis vahistatu koos õhtustamise tõttu olla seotud rünnakuga või vähemalt teada, et Amri seda korraldada kavatseb.

24-aastane Amri püüdis rünnakupäeva hommikul ja pärastlõunal endise toakaaslasega ühendust võtta, kuid ei ole selge, millest mehed omavahel rääkisid.

Berliini jõuluturu rünnakus hukkus 12 inimest, kaasa arvatud poolakast veokijuht, kelle sõidukit Amri inimeste rammimiseks kasutas. Juhi surnukeha letiti pärast rünnakut kabiinist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles