Washington taaskehtestas sanktsioonid Iraani vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed Teheranis talluvad Ameerika ja Iisraeli lippudel.
Inimesed Teheranis talluvad Ameerika ja Iisraeli lippudel. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi administratsioon taastab tema eelkäija Barack Obama poolt kehtestatud sanktsioonid Iraani vastu – põhjuseks Teherani viimane raketikatsetus.

USA rahandusministeerium teatas täna , et löögi alla satuvad 13 kodanikku ja tosinkond Iraani ettevõtet. «Iraan mängib tulega – nad ei oska hinnata, kui «lahke» oli nende vastu president Obama. Mina seda pole!» kirjutas president Trump varem Twitteris.

Rahandusministeeriumi sanktsioonidejuhi kohusetäitja John Smith teatas avalduses, et Iraani jätkuv toetus terrorismile ja ballistiliste rakettide tehnoloogia arendamine on ohuks nii tervele regioonile, Ameerikale kui ka selle liitlastele üle maailma. Mõned nüüd löögi alla sattunud ettevõtetest asuvad juriidiliselt hoopis Araabia Ühendemiraatides, Liibanonis ja Hiinas.

Tegu on Trumpi esimeste sanktsioonidega Iraani suunal. Naftahinnad tegid uudise peale hüppe.

Teheran teatas, et ei paindu «kogenematu inimese poolt tehtud kasututele Ameerika ähvarduste» all. «Me ei alusta kunagi sõda, kuid saame loota ainult oma kaitsevahenditele,» kirjutas Twitteris Iraani välisminister Mohammad Javad Zarif. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles