Ameerika abielupaar läks Donald Trumpi pärast lahku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma mehest poliitilistel põhjustel lahutanud 73-aastane Gayle McCormick.
Oma mehest poliitilistel põhjustel lahutanud 73-aastane Gayle McCormick. Foto: Tim Exton/Reuters/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Californias läks lahku 22 aastat koos olnud abielupaar – naine ei suutnud andestada, et tema abikaasa hääletas novembrikuistel presidendivalimistel Donald Trumpi poolt.

Ennast sotsialismi poole kalduvaks demokraadiks nimetav endine vangivalvur Gayle McCormick (73) ütles, et sai vapustuse, kui abikaasa teatas ühe õhtusöögi käigus möödaminnes – ta kavatseb anda oma hääle Trumpile.

Säärane paljastus olevat muutnud kogu asjade senist kulgu ja naine tundis end reedetuna – ehkki varem polnud ta oma konservatiivist kaasa hülgamisele mõtelnud. «Tundsin, nagu oleksin ma end lollitanud. Jõudsin tõdemusele, et olen kogu oma elu leppinud asjadega, millega nooremana poleks iial nõustunud,» rääkis McCormick.

Poliitilised lõhed on Ameerikas tunginud ka kõige intiimsemale perekonnatasandile. Reutersi aastavahetusel läbi viidud uuring näitab, et poliitilistel teemadel oma pere ja sõpradega vaidlevate inimeste hulk on tõusnud oktoobrikuise 33 protsendi pealt 39 protsendi peale.

16 protsenti ütles, et on seetõttu lõpetanud rääkimise pereliikme või sõbraga. Rohkem, tervelt 22 protsenti, on selliseid Hillary Clintoni toetajate seas.

«See on olnud mulle üsna karm aeg,» tunnistab Ohiost pärit 25-aastane veoautojuht Rob Brunello. «Inimesed ei uskunud, et Trump võib Hillary alistada. Neil on raskusi sellega kohanemisel,» lisas ta.

Valge Maja ei vastanud palvele uuringutulemusi kommenteerida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles