USA lapshäkker tunnistas üles Brüsseli lennujaama ründamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brüsseli lennujaam.
Brüsseli lennujaam. Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/Scanpix

Ameerika Ühendriikidest pärit laps tunnistas üles küberrünnaku toime panemise Brüsseli lennujaamale, mis toimus vaid mõned tunnid pärast Islamiriigi korraldatud enesetapurünnakut, milles hukkus üle 30 inimese, vahendab The Independent.

Belgia riikliku prokuratuuri teatel üritas kahtlusalune eelmise aasta 22. märtsi öösel lüüa rivist välja Brüsseli lennujaama veebilehte ja infiltreeruda arvutisüsteemidesse.

Rünnaku jäljed viisid Pittsburghi linna Ameerika Ühendriikides ja Belgia võimud andsid informatsiooni USA valitsuse käsutusse.

«FBI alustas uurimust Pittsburghis ja sai jälile Ameerika kodanikust alaealisele, kes oma teo üles tunnistas,» sõnas kõneisik.

Esialgne ülekuulamine ja konfiskeeritud arvutite uurimine ei ole näidanud mingeid terrorimotiive ega võimalikke sidemeid ISISega.

«Belgia riiklik prokuratuur soovib seega rõhutada, et antud juhul ei ole mingeid seoseid 22. märtsi Brüsseli terrorirünnakuga,» lisas kõneisik.

Kahtlusaluse ega rünnaku võimaliku motiivi kohta rohkem informatsiooni ei väljastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles