Trumpi nõunikku ähvardab Ivanka-skandaali tõttu distsiplinaarjuurdlus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellyanne Conway.
Kellyanne Conway. Foto: Albin Lohr-Jones/SIPA/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi üht olulisemat nõunikku Kellyanne Conwayd ähvardab ilmselt distsiplinaarjuurdlus seoses riigipea tütre Ivanka Trumpi moekollektsiooni reklaamimisega avalikus meediaruumis.

Nii vabariiklaste kui demokraatide tipp-poliitikud on Conway käitumise hukka mõistnud ja nimetanud skandaalset vahejuhtumit eetikakoodeksi tõsiseks rikkumiseks.

Konservatiivsele telekanalile Fox eile antud usutluses kiitis Valge Maja pitseri ja Ühendriikide lipu taustal rääkinud Conway Ivanka Trumpi kollektsiooni, kutsudes inimesi Ivanka asju ostma.

Ivanka Trump. Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images/AFP/SCANPIX
Ivanka Trump. Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images/AFP/SCANPIX Foto: STF/AFP

«See on lihtsalt imeline kollektsioon,» ütles ta. «Mul on sellest üht-teist endalgi. Toetan täielikult - kavatsen teha tasuta reklaami siinkohal. Ostke juba täna sealt midagi, kõik inimesed. Võite leida selle veebist.»

Üheselt mõistetavalt viitas Conway öelduga päev varem aset leidnud vahejuhtumile, milles president Trump isiklikult väljendas raevu Twitteris, kui säutsus, et Ivankat on äärmiselt ebaõiglaselt koheldud seoses kallite brändide kaubamaja Nordstrom otsusega loobuda tema moekollektsiooni müümisest nende kaubamajades.

Ent Washingtoni vana poliitilise ladviku jaoks oli Conway Valgest Majast tehtud remark presidendi lapse äri kohta pehmelt öeldes jahmatav - ning võimalik et ka ebaseaduslik - presidentuuri prestiiži väärkasutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles