Trumpi mereväeministri kandidaat teatas loobumisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: PA/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi poolt järgmiseks mereväeministriks valitud ärimees ja endine luuretöötaja Philip Bilden taandas oma kandidatuuri, viidates murele privaatsuse ja ärihuvide pärast.

Bilden märkis oma avalduses, et tal pole võimalik täita valitsuseetika büroo nõudmisi ilma oma pere ärihuvisid kahjustamata.

Bilden oli aastail 1986-1996 USA armeereservi sõjaväeluure ohvitser. Suurema osa oma karjäärist aga veetis Hongkongis erakapitali investeerimisfirma HarbourVest Partners LLC teenistuses.

Bildeni perel on traditsiooniliselt olnud sõjaväega tihedad sidemed. Erinevates põlvkondades on ühtekokku olnud seitse armee- ja mereväeohvitseri. Sealhulgas tema kaks mereväes teenivat poega.

Kaitseminister James Mattis ütles, et Bilden teavitas teda oma otsusest. Mattis lubas esitada Trumpile soovituse uue kandidaadi osas lähipäevil.

Mereväeministri peab ametisse kinnitama senat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles