Prantsusmaa suusakuurort jäi laviini alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tignes'i mägikuurort Prantsusmaal.
Tignes'i mägikuurort Prantsusmaal. Foto: Benoit Tessier /Reuters//Scanpix

Prantsusmaa Alpide Tignes'i mägikuurorti tabas laviin, keegi surma ega viga ei saanud. 

Politsei teatas esmalt, et tunnistajate sõnul on lume alla maetud hulgaliselt inimesi. Hiljem, halbade ilmastikuolude süül veninud otsingute käigus selgus, et kõik pääsesid õnnetusest terve nahaga.

«Olime parasjagu suusalifti järjekorras, kui äkitselt tormasid meie juurde 30-40 suusainstruktorit ja käskisid igaühel üles mägedesse liikuda,» meenutab ärevaid hetki kuurordis puhkust veetnud britt Laurence Blainey. Tema sõnul toimus kõik ilma paanikata, kuid siiski väga pinevalt. Kuurort on inglastest turistide seas eriliselt menukas. 

Õnnetused Alpides on viimasel ajal sagenenud. Veebruaris sai samas kuurordis surma neli laviini alla jäänud lumelaudurit, kõik neist prantslased.
Laviinikoht tänavu veebruaris. Foto: AFP/Scanpix
Laviinikoht tänavu veebruaris. Foto: AFP/Scanpix Foto: STR/AFP

Hukkunute seas oli suusainstruktor, pereisa ja viimase kaks poega. Laviini vallandasid samal ajal kõrgemal viibinud rühm suusatajaid. 

Päästjad veebruarikuises laviinis hukkunuid otsimas. Foto: AFP/Scanpix
Päästjad veebruarikuises laviinis hukkunuid otsimas. Foto: AFP/Scanpix Foto: PHILIPPE DESMAZES/AFP

Veel varem jaanuarikuus jäi Prantsusmaa Alpides Les Deux Alpes`i kuurordis laviini alla kooligrupp, mille hukkus kaks inimest. Ka siis kahtlustati õnnetuse vallandajana piirkonnas suusatanud matkagruppi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles