Kanada vibraatoritootja luuras kasutajate seksuaalharjumuste järele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: DIRK VAN DEN HEUVEL/MERCURY PRESS/SCANPIX

Kanada firma We-Vibe on sunnitud maksma kopsaka trahvi, kuna kogus kasutajate teadmata informatsiooni nende seksuaalharjumuste kohta, vahendab The Guardian.

Intiimlelude valmistaja We-Vibe on sunnitud maksma igale kliendile kuni 7000 euro suuruse kahjutasu, kuna nende valmistatud «tark» vibraator kogus kasutajate teadmata andmeid toote kasutamise füüsiliste näitajate kohta.

Seadmest kogutav info temperatuuri ja vibratsioonisageduse kohta saadetakse tagasi firmale Standard Innovation, mis paljastavad kombineerituna kasutajate seksuaalseid harjumusi.

Kokku peab firma Illinois' osariigi föderaalkohtu otsuse alusel kahjutasudena välja maksma 2,8 miljonit eurot.

We-Vibe 4 Plus on Bluetoothiga ühendatud vibraator, mida võib kontrollida rakenduse kaudu. Kuid seadme rakendusel leidub palju turvaauke, mis võimaldavad näiteks igaühel Bluetoothi ühenduse raadiuses seadet kontrollida.

Privaatsussätteid rikkunud firma tegelikkuses siiski ilmselt kõikidele klientidele 7000 euro suurust kahjutasu maksma ei hakka, kuna esmalt tuleb neil klaarida ka muid trahve.

Firma on teatanud, et võtab klientide privaatsust ja informatsiooni konfidentsiaalsust tõsiselt ning tegeleb aktiivselt kasutajarakenduse turvalisuse parandamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles